Skip to content

STEM in het lager onderwijs: een EI-nnovatief avontuur!

In deze interactieve sessie bekijken we hoe STEM in het lager onderwijs mogelijk is met huis-tuin-en-keukenmateriaal. Wat dacht je van een ei? Fien Burm, STEM-coach en projectmedewerker van WiWeTeR Thomas More, gebruikt dit voorbeeld om de STEM-cyclus te illustreren.

Ook zet ze de deelnemers aan het werk via kleine (denk)oefeningen. Op die manier exploreren we samen de mogelijkheden voor een STEM-activiteit met een ei. Ontdek hoe je samen met je leerlingen op een projectmatige en interactieve manier aan de slag kunt gaan tijdens deze sessie van WiWeTer.

Deze sessie is vooral geschikt voor leerkrachten van de 2de en de 3de graad.

 Over Cedric Ryckaert

Fien Burm studeerde in 2022 af aan Thomas More met een diploma in Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs (Biologie-Wiskunde). Sindsdien werkt ze als STEM-coach en projectmedewerker bij WiWeTeR Thomas More, terwijl ze ook de Master Opleidings- en Onderwijswetenschappen volgt aan de Universiteit Antwerpen. Fien begeleidt de WiWeTeR-STEM-academies voor kinderen van 10 tot 12 jaar en heeft samengewerkt met hogescholen zoals PXL en Vives om de STEM-activiteiten Digimobile en Repair Teens te organiseren over onderwerpen als duurzaamheid en technologie. Ze schreef ook het STEM-werkboek ‘Oosterweel in je klas’ voor Lantis en Uitgeverij Zwijsen België.

Op dit moment ontwikkelt ze het STEM-leertraject ‘WATT met water?!’, gericht op klimaatverandering en zeespiegelstijging, in samenwerking met bedrijven, kennisinstellingen en jongeren. Haar werk toont haar toewijding aan het inspireren van de volgende generatie STEM-leiders en haar streven naar een duurzamere samenleving.